Cum petreci in Bucuresti


In urma unui weekend plin in capitala, am ramas cu multe amintiri si cu multe de povestit, insa de data aceasta vreau sa ma rezum la niste concluzii personale.

Ca-mi place Bucurestiul, asta o stiti dintr-un post anterior, nu e nevoie sa va reamintesc, dar acum i-am gasit si defecte (pe care le-as putea trece cu vederea, daca ar fi cazul sa-mi schimb orasul de resedinta). Asadar, ajunsa-n capitala am vrut sa fac de toate si sa merg peste tot intr-un siongur weekend. Ei bine, am si reusit ce mi-am propus si am avut norocul ca ochelarii sa ma apere de soare, pe cand in restul tarii era nevoie de utilaje de deszapezit. Am batut la pas toata capitala, am traversat pietele si bulevardele, m-am ratacit si m-am “desratacit”, am intrebat, am facut poze si-am ras pe strada, fara sa imi pese. Am incercat toate mijloacele de transport, asa din incapatanarea de-a fi pe cont propriu si de a descoperi detaliile ce fac diferenta intre Cluj si Bucuresti. Am obosit atat de tare, incat vineri seara, inainte sa iesim in club a fost impetuos necesar un pui de somn zdravan ca sa imi iasa picioarele din amorteala si sa-mi mai functioneze neuronul. Trebuie sa recunosc ca m-am trezit inainte sa-mi sune alarma (probabil astptam prea tare sa vad ce are de oferit orasul intr-o seara de vineri). Pentru aceasta seara, am ales “The Gang”, asta la recomandarile unor cunostinte care obisnuiesc sa frecventeze localul. Pe langa aceste recomandari, am auzit numai de bine, de la lume, pana la muzica. Zis si facut: cu tocurile in picioare, cu chef de distractie, am ajuns “In The Gang”. Dezamagirea a fost mare, iar cheful nostru de distractie se epuiza fara sa stim ce ni se intampla. In speranta ca totul se rezolva in urma unei vizite la bar, am incercat sa salvam situatia. Degeaba. Muzica era de la Bitza (care a cantat in seara cu pricina), pana la Bon Jovi, o dadea in comerciala and so on. Ce sa mai? Salata de cruditati. Erau de toate. In minte mi se invarteau de acum vreo cateva intrebari la care incercam sa gasesc raspuns. “Asta-i lumea buna din Bucuresti?” , “Daca asta o fi lumea buna, asa se distreaza?” , “De ce sunt atat de multi tigani in locul asta in care, intr-adevar, sunt si multi oameni ok?”, “De ce doar atat de putini danseaza?” “Oare in clubul asta oamenii vin sa stea de o parte si de alta a barului si sa analizeze tinutele de vis-a-vis?”….si asa mai departe. Nu am gasit raspuns la nicio intrebare, n-am mai sperat ca lucrurile se vor imbunatati considerabil spre zorii zilei, asa ca am hotarat ca ar fi mai indicat si mai sanatos sa dormim, decat sa ne chinuim cu o distractie care nu vine natural.

Ziua de sambata am pierdut-o pe la cafenele, pe Lipscani, la Targul Bucharest in Art si pe intalniri cu prientenii. Seara era programata unui eveniment interesant, insade data aceasta mi-am lasat asteptarile acasa. Este vorba despre petrecerea organizata de Daniel Simion, Florin Dobre si  Sava Ionut , mai exact SexTowerUndergroundPower. Locatia scrisa doar pe invitatii, care se inmanau personal de organizatori, un mister care atragea si starnea curiozitatea invitatilor. I-am prins in toiul organizarii, putin stresati ca totul sa iasa ca la carte  -oameni ai detaliilor, insa zambitori si energici. Ma atragea conceptul ce parea sa se contureze sub ochii mei (de cand ajunsesem la locatie, pe parcusrul unei discutii, a luat nastere pupitrul unde aveau sa mixeze Dj-ii invitati in acea seara). Parea interesant si parca asteptam mai cu drag sa vina odata seara, sa vad totul finalizat, omaneii adunati si pusi pe distractie. De aceasta data nu am fost dezamagita, iar diferenta intre seara de vineri din “The Gang” si seara de sambata de aici a fost remarcabila. Mi-au placut oamenii si modul lor de a se distra, mi-a placut conceptul, faptul ca totul era pus la punct pana in cele mai mici detalii (de la intrare, la garderoba, muzica foarte buna). Incredientele unei petreceri reusite erau toate puse in cantitatea corecta, iar produsul final a iesit delicios. Mi-a placut faptul ca si-au ales invitatii pe spranceana si nu am fost nevoita sa suport obinsuitele comentarii deplasate dintr-o seara obisnuita de club, iar muzica a fost cum nu se poate mai buna (exact pe gustul meu). Singurul regret e ca a trecut prea repede. In concluzie, daca e sa compar cele doua seri, cele doua locatii/petreceri, as vrea sa nu le mai pun niciodata in aceeasi fraza (as simti ca jignesc munca baietilor). Da! Le-a iesit inca o data si cu siguranta data viitoare ne vor surpinde din nou pentru ca vor incerca sa-si depaseasca limitele (singura lor concurenta sunt ei insisi si reusesc sa se autodepaseasca de fiecare data).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *