“Once upon a time…” by Florin Dobre


Pentru toti impatimitii modei, pentru cei care vor sa fie la curent cu noile tendinte, va invit sa va alocati putin timp( asta in cazul in care n-ati fost la locul faptei) si sa intrati in lumea lui Florin Dobre, macar pentru cateva minute. Cu siguranta veti ramane marcati de ceea ce urmeaza sa vedeti si aveti garantia mea ca si eu personal am ramas placut impresionata de noua colectie a designerului si de modul in care a ales sa o prezinte. Apreciez foarte mult curajul si ingeniozitatea, dar mai ales faptul ca a gasit o maniera frumoasa de a sincroniza colectia cu decorul pana in cele mai mici detalii.

Sub un titlu ca un inceput de poveste dar inspirat de filmul sau preferat “Once upon a time in America”, Florin Dobre si-a prezentat colectia masculina toamna/iarna 2011/2012 incadrata perfect de decorul boem al magazinului de antichitati si arta contemporana Thomas Antique. Propunerile sale continua ca si linie de croi tinutele prezentate la inceputul verii pentru sezonul primavara-vara 2011. Vedete raman pantalonii slim dar dezvolta in premiera o trecere catre cei clasic largi de inspiratie a anilor ‘20. Intr-o varietate de abordari precum casmir, lana sau piele ecologica, sacourile, pulloverele si mantourile sunt cambrate urmand cu lejeritate linia corpului.

Parada celor 23 de tinute are acelasi aer dandy cu care Florin Dobre ne-a obisnuit, subliniat de tusa finala a directorului artistic Philippe Guillet cu care designerul colaboreaza si pentru aceasta colectie. Este din nou o executie de stil inedita ce lasa sa se strecoare un anumit tip de umor caracteristic atat tipului de barbat catre care designerul se adreseaza precum si designerului insusi. Barbatul lui Florin Dobre este mereu un personaj care parca retraieste, precum de Niro alias Noodles din filmul lui Sergio Leone, amintiri memorabile din copilarie si adolescenta pregatindu-se pentru o viata cu suisuri si coborasuri, bucurii si tristeti, prietenie si tradare, bogatie, declin, o viata traita din plin. Desi “baieti rai” prin prisma actiunilor lor, personajele preferate de designer ca si sursa inspirationala pentru creatiile sale aveau acele calitati mai rar intalnite azi precum onoarea la nivel de grup, un cod de conduita prestabilit si respectat, acelasi cod fiind regasit si in vestimentatie. Predomina negrul si albul, costumele in dungi dar si cateva  accente de culoare rosu/roz si mustar/galben.

Hairstyling-ul realizat de Peter Brooks este completat de caciuli de blana si palarii. De fapt, accesoriile din blana care si-au regasit locul in garderoba dupa o pauza de aproape douazeci ani vor fi extrem de atractive si in sezonul viitor. Incaltamintea se dovedeste a fi o alta pasiune a lui Florin Dobre. Pantofii si cizmele sunt special creati pentru aceasta colectie  si urmeaza aceeasi coordonata pentru 2011 de a imbina eleganta cu utilul si confortul.

Pastrand inca prospetimea si entuziasmul debutului, Florin Dobre isi continua calatoria in estetica si stilul vestimentar masculin in nota sa tipica a mixului de clasic si “real fashion” si ne duce cu gandul ca e pregatit sa faca un legamant de perseverenta pe piata de moda romaneasca.

1 thought on ““Once upon a time…” by Florin Dobre”

  1. As dori si eu sa stiu de unde il pot inbraca in halul asta pe prietena mea Geor-Geta. Mi-ar place un pantalon umflat putin mai mult la dos.Colectia asta “Once popon a time” este o abordare foarte currajoasa din partea magnificului designer a stilului clasic si “real fashion”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *