Cluj Fashion Week – Review


Dupa cum bine se stie, zilele acestea Clujul a gazduit prima editie a “Cluj Fashion Week” – NEW VISION- un eveniment in memoria “Copilului Teribil al Modei”, mult regretatul Alexandre McQueen. ( www.cfw.ro )

Atat in cele trei seri in care designerii si-au prezentat colectiile, i-am avut alaturi pe invitatii de onoare ai acestui eveniment, care au fost cu ochii in patru, deschisi, ba chiar manifestandu-si aprecierea si interesul pentru creatiile prezentate pe podium.

Vorbim despre Diane Pernet, o frantuzoaica excentrica, creatoare de moda, costumiera, jurnalist, fotograf prin anii ’80, stilista, fondatoarea celui mai important festival video de pe intreg mapamondul si anume:ASVOFF. Un fashion icon, care si-a manifestat dorinta de promovare a tinerelor talente pe care spera sa le descopere la Cluj Fashion Week. Ca un formator de opinii si un critic de moda de talie internationala, se ocupa cu seriozitate si ofera informatii in timp real pe blogul/siteul personal : http://www.ashadedviewonfashion.com/ .

Miguel Villalobos ( www.miguelvillalobos.net ) si Graham Tabor ( www.grahamtabor.com ), doi fotografi consacrati in lumea modei, ne-au onorat si ei cu prezenta la CFW. Miguel Villalobos a avut ocazia sa lucreze alaturi de Lady Gaga si Michael Jackson de-a lungul carierei sale.

Prima editie a saptamanii modei la Cluj i-a mai avut ca invitati de onoare pe Philippe Pourhashemi, Mary Jensen si pe Mick Davis, un cunoscut regizor britanic (Modigliani).

Showurile designerilor au fost gazduite de Grand Hotel Napoca, iar menachinele au fost alese pe spranceana, la casting participand peste 500 de fete. Cel mai tanar manechin se numeste Mandra Florescu si este in varsta de 13 ani, fiind la primul ei fashion show. Invitatii au fost si ei in numar mare (aproximativ 1000 de persoane). Afterparty-urile s-au tinut la Club Midi.

Evenimentul s-a bucurat si de live streaming, iubitorii modei care n-au ptutu ajunge la eveniment, putand sa vada ce se intampla pe podium de acasa http://itriomphe.com/purevision/ , cu ajutorul lui MB Dragan

Prima seara a prezentarilor a fost in data de 15.04.2010 si a fost alcatuita dintr-un numar de 10 colectii semnate dupa cum urmeaza a fi enumerate : Callisti (Austria), Universitatea din Iasi, Alexandra Calafeteanu, Ada Bucsa, Bianca Pop, Lulu’Ah, Wilhemina Arz, Universitatea din Cluj, Silvia Serban, Dora Abodi (Ungaria). Colectii care au trezit controverse in randul invitatilor si criticilor de moda. Prima seara a avut si ea ca orice premiera inconvenientele ei: mocheta care dadea emotii manechinelor chinuite de super-high-heel-urile inventivilor creatori si intarzierea de o ora la startul evenimentului mult asteptat.

Cea de-a doua seara (16.04.2010) a fost sustinuta de 8 colectii, eliminandu-se pauza intre colectii si inlocuindu-se mocheta cu un podium demn de o Saptamana a Modei. Colectiai Uniiversitatii de Vest din Timisoara a deschis seara, urmata fiind de George Neagu, o colectie in colaborare cu Mihaela Glavan (pantofi). Pentru mine personal, cunscand munca Mihaelei, a fost o incantare sa admir aceasta colaborare foarte reusita. Seara a continuat cu prezentarea colectiei Ancai Ciatras, a Mihaelei Ciurlugea, urmate de senzatia serii, Vika Gorenco. Colectia Vikai Gorenco a avut un real succes, nu doar in randul spectatorilor, ci si in randul invitatilor de onaore, Miguel Villalobos manifestandu-si dorinta de a merge in backstage sa atinga materialele sa vada din ce sunt lucrate. Diane Pernet nu a ezitat sa-si exprime entuziasmul, aceasta colectie fiind declarata “preferata grupului”. Showul a continuat cu Universitatea din Lyon, Ioana Covalnic (din nou pantofi by Mihaela Glavan), iar seara a fost inchisa intr-o nota de primavara cu multa culoare si veselie, prin prezentarea coreanului Choi Boko, care a avut nevoie de nu mai putin de 22 de manechine, colectia sa fiind una mai bogata decat a designerilor precedenti.

Cea de-a treia seara, ultima din cadrul CFW, a fost sustinuta de colectiile designerilor : Kovathas Evangelos (Grecia), Diana Nit , detinand si linia proprie de incaltaminte (Agressione), Christelen B, Claudia Castrasse (incaltaminte Musette), Carmen Secareanu, Iris Serban, Raluca Coman ( lenjerie Debenhams), Agnes Toma si incieata de colectia Delight (Grecia). Multe apreciari au fost indreptate asupra colectiei Agnes Toma, una dintre cele mai asteptate aparitii ale serii. Evenimentul s-a incheiat cu mult conffeti si cu o stare de generala de bine.

Asteptam Cluj Fashion Week editia a doua.

Mai jos puteti aveti o serie de poze din cea de-a doua seara a CFW, cand am hotarat sa-mi car si aparatul dupa mine.

cluj fashion week

Philippe Pourhashemi, Mary Jensen, Diane Pernet

cluj fashion weekMiguel Villalobos

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

imagini cluj fashion week

cluj fashion week

cluj fashion week

Deocamdata atat am fost ins tare sa uploadez. Mai multe poze, zilele ce urmeaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *